Design

De bedste danske designere har gjort Langelinie Pavillonen unik. Vi glæder os til at vise dig hvordan

Dansk design har en særlig plads i pavillonen. Nogle af vores dygtigste arkitekter og designere som Poul Henningsen, Børge Mogensen og Verner Panton har arbejdet med bygningen helt ned i udsmykningsdetaljer.

Derfor er det et oplagt samarbejde, vi har lavet med møbelfirmaet &tradition, der står for indretning og interiør. Den nordiske tradition for enkelt og funktionelt design bliver forvaltet på bedste vis af &tradition, der sørger for at vi har et hus, der er lige så moderne, som det er klassisk og stilfuldt.

En af dansk designs mest ikoniske lamper så dagens lys i 1958, da Poul Henningsen (1894-1967) fik til opgave at designe en lysekrone til Langelinie Pavillonen. Kravet var at lampen ikke måtte blænde, og ved hjælp af geometri og matematiske formler designede Poul Henningsen PH Koglen. De smukke kogler i kobber er selvfølgelig stadigvæk bærende i restaurantens design, og vi synes, de er allerflottest lige her i de omgivelser, PH tænkte Koglen til.

Endnu to lamper fra Poul Henningsens hånd er designet til Langelinie Pavillonen. Tallerkenlampen i kobber, der er formgivet som ringe i vandet, og loftslamperne i vores store lobby, der modsat pavillonens andre lokaler stort set ikke har naturligt lys. Lampen til lobbyen er en prototype, der aldrig blev sat i produktion.